این مطلب در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۱ بروزرسانی شده است.
اینکه چرا ما ریزش مو میگیریم سوالی است که اغلب ذهنمان را درگیر میکند. در شرایط عادی روزانه بین 50 تا 100 تار مو از سر ریزش میکند و موهای جدید جایگزین آنها شده و رشد میکنند. اما ریزش مو زمانی رخ میدهد که بعد از افتادن تارها، مو جدید جایگزین نشود. برای ریزش مو سر دلایل زیادی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
وراثت: یکی از شایع ترین عواملی که باعث ایجاد ریزش مو میشود عوامل وراثت است که با افزایش سن بیماری آلوپسی آندروژنیک اتفاق میافتد. این بیماری در آقایان الگو طاسی مردانه و در بانوان الگو طاسی زنانه نامیده میشود.
تغییرات هورمونی: برخی از شرایط هورمونی ایجاد شده ممکن است سبب ریزش مو به طور موقت و یا دائمی شود. این تغییرات ممکن است در اثر عواملی مانند مشکلات تیروئید، بارداری و شیردهی، زایمان، یائسگی، سندروم تخمدان پلیکیستیک(PCOS) پدید آید.
مصرف داروها و مکمل ها: مصرف برخی داروها و مکمل ها با عوارض ریزش مو همراه است مانند داروهایی که برای افسردگی، سرطان، مشکلات قلبی، آرتریت، نقرس و فشار خون بالا استفاده میشود.
پرتو درمانی به سر: در این حالت احتمال دارد مو دیگر مثل قبل رشد نکند.
استرس: زمانی که فرد استرس بالا را تجربه میکند تارهای مو نازک شده و ریزش مو سر شدید میشود اما این حالت موقتی است.
تریکوتیلومانیا: وسواس مو کنی یا تریکوتیلومانیا اختلال شایعی است که در بین نوجوانان یا جوانان دیده میشود. در این حالت فرد با رفتارهای وسواسی به صورت ناخواسته مو سر، ابرو و حتی مژه های خود را میکند.
مدل مو: استفاده از مواد آرایشی مو (اسپری حالتدهنده، ژل مو، سشوار و… ) به طور مداوم و بیش از حد یا سفت بستن موهای سر میتواند در ابتلا به آلوپسی کششی موثر باشد. همچنین استفاده دائمی از روغن های داغ برای درمان موهای خشک و شکننده ریزش مو را در فرد افزایش میدهد.
برای تعیین نوبت و رزرو وقت با دکتر آرمیتا آقاپور با شماره ۸۸۲۸۸۱۶۸ تماس بگیرید.
عواملی که ریسک ریزش مو را در افراد بالا می برد؟
- سن
- استرس
- کاهش وزن
- تغذیه نامناسب
- برخی شرایط پزشکی مانند دیابت و لوپوس
- سابقه طاسی در خانواده (از طرف مادر یا پدری که به طاسی مبتلا هستند)

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دارای پوست مستعد جوش و چرب هستند و از داشتن جای جوش و آکنه در پوست خود رنج می برند به شما پیشنهاد میکنیم حتما مقاله های ما را در رابطه مزونیدلینگ پوست و میکرونیدلینگ پوست را مطالعه کنید.
شماره تماس: ۸۸۲۸۸۱۶۸ | فرم رزرو نوبت
راه های جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن
برای پیشگیری از ریزش مو میتوانید با رعایت کردن برخی نکات به حجم و زیبایی موهایتان به طور چشمگیری کمک کنید. البته این نکته شایان ذکر است افرادی که به دلایل ژنتیکی دچار طاسی مو هستند (طاسی با الگو مردانه و طاسی با الگو زنانه) نمیتوانند از ریزش موهای خود جلوگیری کنند.
- با موهایتان ملایم برخورد کنید!
- هنگام شانه کردن و برس کشیدن موها سعی کنید به آرامی و با ملایمت این کار را انجام دهید .
- استفاده مدوام از سشوار، اتو مو و وسایل حرارتی علاوه بر آسیب تار های مو به ریزش مو نیز کمک میکند.
- برای موهای خیس از یک شانه چوبی دندانه پهن جهت مرتب کردن آنها استفاده کنید تا از کشیدن موها جلوگیری کند.
- استفاده از مدل هایی که باعث کشیدگی بیش از حد تارهای مو میشود خودداری کنید. (دم اسبی، بافت های ریز یا محکم و…)
- استفاده کمتر از رنگ های مو و موادی که ماهیت شیمیایی دارند؛ مانند موادی که در صافی مو یا فر کردن دائمی آن استفاده میشود.
- داروهای مصرفی:
مصرف داروها و مکمل هایی که ممکن است ریزش مو را در شما تشدید کند را با پزشک خود درمیان بگذارید.
- اشعه فرابفش:
از موهای خود در برابر خورشید و سایر منابع فرابنفش محافظت کنید.
- سیگار کشیدن ممنوع:
سیگار باعث کاهش خونرسانی به پوست سر شده و به فولیکول های مو آسیب میزند در نتیجه ریزش مو را در فرد تشدید میکند.
- کلاه خنک کننده:
اگر تحت شیمی درمانی هستید برای کاهش ریزش مو در این دوران با پزشکتان درمورد استفاده از کلاه خنک کننده مشورت کنید.
برای تعیین وقت و مشاوره با دکتر اقاپور می توانید از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
درمان ریزش مو با روش های نوین و کم تهاجم
مزوتراپی مو
مزوتراپی مو روشی است که با استفاده از سوزن های بسیار نازکی به لایه میانی پوست (مزودرم) عصار گیاهی، آنزیم ها، پروتیئن و آمینو اسیدها، ویتامین ها و به طور کلی مواد مغذی مورد نیاز پوست را تزریق میکنند. کاهش شوره سر، درمان کم پشتی و کاهش ریزش مو، خنثی کردن DHT اضافی، ترمیم و جوانسازی تارهای مو از فواید و مزایا روش مزوتراپی مو است. مزوتراپی مو بدون نیاز به بیهوشی و بیحسی قابل اجرا است و به صورت سرپایی انجام میشود.
پی آر پی (PRP)
پلاسما تراپی یا تکنیک PRP همانند دیگر روش های کم تهاجمی نیازی به بیهوشی و بی حسی ندارد و به صورت سرپایی صورت میگیرد. پی آر پی شامل دو مرحله است: 1. گرفتن آزمایش خون 2. تزریق پلاسما به پوست سر
بعد از گرفتن آزمایش خون با کمک دستگاه سانتریفیوژ پلاسما خون را جدا کرده و سپس آن را به پوست سر وارد میکنند. این روش ممکن است کمی دردناک باشد اما دوره نقاهت بسیار کوتاه و نتایج مطلوبی برای شما به همراه دارد.
افرادی که از داروهای ضدالتهابی استفاده نمیکنند، سیگار نمیکشند و از سلامت عمومی برخوردارند کاندیدای خوبی برای انجام پلاسما تراپی هستند.
مزونیدلینگ
از ترکیب دو روش مزوتراپی و میکرونیدلینگ، تکنیک مزونیدلینگ انجام میشود. در این روش با استفاده از سوزن های بسیار ریزی پوست سر را خراش میدهند تا خونرسانی در این ناحیه بهبود یابد. همچنین با تزریق مواد مزوتراپی (عصاره گیاهی، آنزیم ها، پروتیئن ها و… ) باعث افزایش کلاژن سازی در سطح پوست میشوند. کلاژن ها سرشار از آمینواسید ها هستند که در تقویت فولیکول های مو بسیار موثر عمل میکند در نتیجه از ریزش موها جلوگیری کرده، افزایش رشد، ترمیم و درخشندگی موها را برای فرد به همراه دارد. درمان ریزش مو با مزونیدلینگ بین 30 تا 45 دقیقه زمان بر است.
فیلر مو
در روش هیر فیلر یا فیلر مو همانند روش مزوتراپی از سوزن های بسیار ریزی برای تزریق مواد مغذی به پوست سر استفاده میشود که این کار به افزایش خون و تحریک کلاژن سازی کمک کرده و سلامت و درخشش را برای موهایتان به ارمغان میآورد. در فیلر مو علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز از هیالورونیک اسید هم استفاده میشود. از فواید دیگر فیلر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رویش مجدد موها، بهبود بخشیدن به وضعیت قبلی موها و تاثیرات مشهود آن بعد از انجام فیلرمو، افزایش ضخامت تارها، شادابی و طراوت موها، کمک به کاهش و قطع ریزش مو، سرکوب ژن مرتبط با ریزش مو
روش فیلر مو معمولا در 4 جلسه به فاصله هر دو هفته یکبار انجام میشود و بسته به نظر پزشک و شرایط فرد احتمال دارد دوره جلسات بیشتر شود.
کاشت مو نواری
در این روش فولیکول های مو در ناحیه پشت سر را به صورت نواری برداشته و آن ها را در زیر میکروسکوپ از سطح پوست جدا کرده و در قسمت هایی از سر که دچار نازکی مو یا طاسی شده است، آماده کاشت میکنند. فولیکول های کاشته به سرعت در پوست سر ریشه میدهند و بعد از چند ماه شروع به رشد میکنند. این روش به دلیل برش ایجاد شده در پوست سر در دسته درمان های تهاجمی قرار میگیرد. همچنین از دیگر معایب این روش به عوارض بیشتر و نقاهت طولانی مدت میتوان اشاره کرد.
کاشت مو با واحدهای فولیکولی
در روش کاشت مو با واحدهای فولیکولی نیازی به ایجاد برش در سطح سر نیست و با سوراخ های بسیار ریزی که به عمق کمتر از 1 میلی متر به پوست سر نفوذ میکند فولیکول ها را به شکل واحدی خارج میکنند. در این روش از تکنیک های FIT, BHT, SUT, Micro FIT استفاده شده است و جز روش کاشت مو بدون نیاز به جراحی شناحنته میشود.
برای تعیین نوبت و رزرو وقت با دکتر آرمیتا آقاپور با شماره ۸۸۲۸۸۱۶۸ تماس بگیرید.
درمان های خانگی برای ریزش مو
اغلب افراد زمانی که متوجه ریزش غیر طبیعی و شدید موهای خود میشوند به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن، روش های خانگی را برای جلوگیری و کاهش ریزش مو به عنوان یک روش درمانی در نظر گرفته و آن را انتخاب میکنند. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که درمان های خانگی روش قطعی برای درمان ریزش مو به شمار نمیآیند. قبل از اقدام به انجام روش های درمان خانگی توصیه میشود با پزشک متخصص آن را در میان گذاشته و بعد از تایید درمان خانگی را آغاز کنید.

ماساژ پوست سر، ورزش و دوری از عوامل استرس زا، مصرف ژل آلوئه ورا، روغن نارگیل، آب برنج، روغن رزماری، روغن ماهی، ماست، روغن گل شمعدانی و…. تاحدودی میتوانند درمان ریزش مو موثر باشند.