این مطلب در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۱ بروزرسانی شده است.
چرا جوش صورت میزنم؟ چیکار کنم جای جوش از بین بره؟ این سوالی است که خیلی از افراد برایشان پیش میآید و به دنبال راهی هستند تا بتوانند با ازبین بردن جوش ها و رسیدن به پوستی صاف و شفاف، زیبایی را به خود هدیه دهند.
ایجاد جوش و آکنه یکی از مشکلات رایج پوستی است که بسیاری افراد آن را تجربه کردند و مربوط به قشر خاصی نیست. در سنین بلوغ با تغییرات هورمونی که در بدن اتفاق میافتد بسیاری از نوجوانان دچار جوش های پوستی میشوند و همچنین ممکن است آثار جوش را بر صورت افرادی که سنین بالاتری دارند هم مشاهده کنید.
با شناخت نوع جوشی که بر روی پوست ظاهر شده است میتوانید راه های درمانی متناسب با آن را انتخاب کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با راههای درمان جوش و درمان جای جوش آشنا کنیم.
این که چرا جوش میزنیم به دلایل مختلفی بستگی دارد. یکی از دلایل ایجاد آکنه تجمع جربی و پوست مرده بر روی فولیکول های مو است که باعث پدید آمدن جوش های سر سیاه، سرسفید و جوش های التهابی قرمز بر روی سینه، کمر و نواحی مختلف صورت از جمله پیشانی و… میشود.
هرچند آغاز این فرآیند از زمان نوجوانی و بلوغ است اما افراد در سنین بالا هم به دلایل مختلف این عارضه پوستی را تجربه میکنند.
انواع مختلف جوش های صورت و بدن درصورتیکه عامل درونی روی آن ها اثر نداشته باشد بعد زا مدتی از بین خواهند رفت و چیزی که باعث آزار افراد می شود جای جوش هایی است که بر روی پوست باقی می ماند. خوشبختانه باتوجه به روش های نوینی که امروزه برای درمان جوش و جای جوش استفاده می شود، دیگر لازم نیست نگرانی از این بابت داشته باشید. فقط لازم است که درمان جوش های خود را توسط پزشک متخصص پوست و مو نجام دهید تا روند درمان به درستی طی شود و از بروز هرگونه عوارضی جلوگیری شود.
از جمله عواملی که باعث تحریک یا بدتر شدن جوش های پوستی در صورت یا بدن میشوند :
جوش ها غیر تهاجمی:
جوشهای تهاجمی:
شناخت نوع جوش در درمان آن میتواند بسیار کمک کننده باشد. از شایع ترین نوع جوش پوستی میتوان به جوش های سرسیاه و سرسفید اشاره کرد. این نوع جوش ها خفیف هستند و میتوانید برای از بین بردن و درمان آن از دارو، پماد یا سرم های پوستی بدون نسخه استفاده کنید. اسیدسالیسیلیک موجود در این محصولات پوستی تاثیرات چشم گیری در درمان جوش برجای میگذارد. اما جوش های تهاجمی و دردناک نیاز به مراقبت های ویژه داشته و تنها با مراجعه به پزشک و تحت نظر متخصص پوست و مو درمان پذیر است .
برای دریافت نوبت و مشاوره توسط دکتر آرمیتا آقاپور با شماره ۸۸۲۸۸۱۶۸ تماس بگیرید.
باتوجه به نوع جوش ایجاد شده بر روی پوست روش درمانی مناسب با آن در نظر گرفته میشود. دکتر آرمیتا آقاپور با سال ها سابقه کار در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست یکی از بهترین پزشکان پوست و مو در تهران شناخته شده است. ایشان با به کار گیری از تجهیزات به روز میتواند اسکارهای پوستی از جمله جای جوش، زخم ها، لک های پوستی و… را درمان کند و شادابی را برای پوستتان به ارمغان آورد. مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد از درمان های شناخته شده برای جای جوش است:
درمان جوش با روش میکرونیدلینگ: در روش میکرونیدلینگ به کمک دستگاه مخصوصی که دارای سوزن های بسیار ریز و نازکی هستند در سطح پوست سوراخ هایی ایجاد میکنند که این فرایند سبب افزایش کلاژن سازی پوست میشود. در نتیجه کلاژن تولید شده جای زخم و آکنه را از بین برده و در نهایت پوستی صاف و یکدست را برای شما به ارمغان میآورد.
درمان جوش با روش میکرودرم ابریژن: میکرودرم ابریژن یکی از راه های کم تهاجمی برای جوانسازی پوست است که در از بین رفتن جای لک، جوش و آکنه، چین و چروک و … نقش دارد. در تکنیک میکرودرم ابریژن بدون نیاز به بی حسی موضعی به کمک دستگاه کریستال ها با کیفیت بالا به پوست شما اسپری شده و باعث از بین بردن سلول های مرده و چربی اضافی پوست میشود. همچنین این لایه بردار با جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوستی از ایجاد جوش های آینده هم پیشگیری میکند. این روش برای جوش های سر سفید و غیر متورم مناسب است.
درمان جوش با لایه برداری سبک: با استفاده از آلفا هیدروکسی، بتا هیدروکسی یا اسید گلیکولید، پوست را لایه برداری میکنند. در این حالت سلول های مرده پوست برداشته و چربی موجود در منافذ تمیز میشود. لایه برداری سبکی که برای پوست انجام میشود در از بین بردن جوش ها موثر است.
درمان جوش با لیزر آر اف فرکشنال(fractional RF): لیزر آر اف فرکشنال یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب از بین بردن جای جوش و درمان آن است! این روش با استفاده از فرکانس های رادیویی و تولید گرما در قسمت عمقی پوست، باعث تحریک کلاژن سازی و در نهایت ترمیم و جوانسازی پوست میشود. لیزر آر اف فرکشنال به دلیل تاثیر مثبتی که امواج رادیویی در ترمیم اسکار های پوستی میگذارند نسبت به تکنیک میکرونیدلینگ محبوب تر است زیرا منافذ ایجاد شده توسط سوزن های میکرونیدلینگ تاثیر کمتری را در بهبود اسکار پوستی مانند جای زخم، جوش و… برجای میگذارد.
درمان جوش با تزرق استروئید: تزریق استروئید برای کسانی که جوش های دردناک و توده ایی دارند مانند جوش های کیستی انجام میشود. درمان جوش با تزریق استروئید معمولا چند هفته زمان میبرد و بعد اتمام کار پوست 2 الی 4 هفته بهبود میابد.
اگر به دنبال راهکارهای ساده برای ازبین بردن جای جوش و آکنه هستید میتوانید از روش های درمان خانگی کمک بگیرید.
اصلاح سبک زندگی: آسان ترین راه برای درمان جوش های صورت و بدن و جای آنها داشتن سبک زندگی سالم و درست استو داشتن خواب کافی، قرار دادن سبزیجات و میوه ها در برنامه غذایی خود و عدم استعمال دخانیات از جمله مواردی هستند که شاید ساده بنظر بیایند اما رعایت کردن آنها می توانند تاثیر بسیار زیادی در درمان جوش های صورت و بدن و کمتر شدن آن ها داشته باشد.
در ضمن لازم به ذکر است استفاده کمتر از مواد آراتیشی بر روی پوست و شستشوی آرایش و پوست صورت قبل از خواب، ورزش کردن و نوشیدن مقدار کافی آب در بازسازی پوست شما و بهبود التهاب و قرمزی ناشی از جوش تاثیرگذار خواهد بود.
لابه برداری پوست: لایه برداری به وسیله مواد طبیعی یا گیاهی (در صورتیکه به آنها حساسیت نداشته باشید) به برطرف کردن و درمان جای جوش کمک خواهد کرد.
در این روش سلول های مرده و چربی اضافهای که بر روی پوست قرار دارد برداشته میشود. برای این روش می توانید از صابون زردچوبه هم کمک بگیرید که در ادامه بیشتر با فواید زردچوبه برای پوست آشنا خواهید شد.
یخ: برای کاهش التهاب و تورم ناشی از جوش و همچنین کمک به افزایش گردش خون در پوست میتوانید از یخ کمک بگیرید. برای این کار میتوانید با استفاده از پارچه نخی یخ ها را در داخل آن قرار دهید و برای چند ثانیه آن را بر روی پوست گذاشته و آن را بردارید. بعد از 5 دقیقه دوباره میتوانید این مراحل را تکرار کنید.
*توجه داشته باشید یخ را کمتر از یک دقیقه و به صورت غیر مستقیم بر روی پوست قرار دهید تا از آسیب های احتمالی به پوست جلوگیری شود.*
آرد نخودچی: آردنخودچی با کاهش چربی اضافی پوست و سبوم -مخصوصا برای پوست های چرب- یک درمان ایده آل برای درمان های خانگی به حساب میآید. با اضافه کردن یک قاشق غذا خوری آردنخودچی به آب، ماسک به دست آمده را به مدت 10 دقیقه بر روی پوست تمیز مالیده و سپس آن را با آب بشویید.
لیمو: برای خلاصی از جوش های مزاحم میتوانید از آبلیمو تازه استفاده کنید. آبلیمو علاوه بر خاصیت ضد باکتری سرشار از ویتامین c و اسیدسیتریک است که به مرور زمان علاوه به درمان جوش و ازبین بردن آن، در روشن شدن پوست نیز تاثیر گذار است. برای این کار میتوانید پنبه را آغشته به آبلیمو کرده و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بر روی جوش ها بمالید و سپس سطح پوست را با آب شستوشو دهید .
روغن درخت چای: روغن درخت چای با خواص معجزه آسا میتواند در بهبود جوش های شما از هر نوعی کمک کند. روغن درخت چای علاوه بر خاصیت تسکین دهنده که باعث کاهش درد و التهاب ناشی از جوش ها میشود، با داشتن خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتری در از بین بردن انواع جوش ها نیز کاربرد دارد.
ماست: با استفاده از براش کوچکی به مقدار ¼ فنجان از ماست را بر روی پوست صورت خود گذاشته و آن را بعد از ۱۰ دقیقه از روی پوست خود پاک کنید. ماست علاوه بر شفافیت و روشن شدن پوست به دلیل وجود اسیدلاکتیک از بین بردن سلول های مرده پوستی نقش دارد.
ماسک زردچوبه و عسل: زردچوبه به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی میتواند در از بین بردن چربی اضافی پوست و کوچک شدن سایز جوش های پوستی نقش داشته باشد. به همین منظور میتوانید برای تهیه ماسک طبیعی ضد جوش، آن را با عسل به دلیل خاصیت ضد میکروبیاش مخلوط کنید. برای این کار ½ قاشق چایی خوری زردچوبه را به یک قاشق غذا خوری عسل اضافه کرده و آن را به مدت 5 دقیقه بر روی پوست مرطوب قرار داده و آن را با آب بشویید.